HSWB Activiteit – Maatschappelijk denken 3/12

Hallo allemaal!

De examens naderen en voor de iets oudere leerlingen betekent dit blokken. Al dat hard studeren is enorm vermoeiend, dus kwam de maandelijkse groepsactiviteit als een opluchting.

De kinderen houden van tekenen, dus hebben de begeleiders besloten om die liefde voor tekenen te integreren in de groepsactiviteit rond verhalen. De leerlingen kregen per twee een verhaaltje voorgeschoteld dat ze in de juiste volgorde moesten leggen. Als ze dat hadden gedaan, moesten ze een tekening maken van dat verhaal en aan de hand van de tekening het verhaal vertellen aan de andere kinderen.

De verhalen kwamen voor veel leerlingen zeer bekend voor. Het zijn allemaal verhalen die vandaag de dag nog een grote rol spelen, zoals het verhaal van Willem Tell, Brabo en Antigoon, Samson en Delilah en Manneke Pis. Een nieuwkomer voor de leerlingen was Anansi, een slimme, sluwe spin die voorkomt in eeuwenoude Afrikaanse verhalen die mondeling overgeleverd worden.

Hieronder staan de foto’s. Kan u raden welke tekening bij welk verhaal hoort?

(niet alle tekeningen zijn afgewerkt wegens tijdsgebrek)

Willem Tell – Anansi – De Vliegende Hollander – Samson en Delilah – Manneke pis

 

>> foto’s<<

 

 

– Eli Nyamador

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *